חלומות צבעוניים, מסעדת גוונא, חוות משואות, בת עין
בן ואוריה טל, שני ילדים מהישוב בת עין, חלמו לפתוח מסעדה. בן ואוריה טל הם אנשים רציניים ולכן הגשימו את חלומם. עד הפרט האחרון. גוונא היא מסעדת הדגל, אם כל המסעדות, הדוגמא הכי טובה ל"חיים הטובים ביהודה ושומרון".
כששני האחים לבית משפחת טל הקימו את המקום לפני תשע שנים לא היה שם כלום. ממש. הם בנו אותו מאפס בעשרים אצבעות. היום גם ההורים והאחים האחרים שותפים לעשיה, והמסעדה פורחת. בין השאר הם עושים גם קייטרינג מצויין, הכשירו מקום לקבוצות של עד 300 איש על המרפסת שמעל המסעדה, התחילו לשלב מוסיקה בימי רביעי בערבי הקיץ, ואפילו מאפשרים קמפינג במתחם בסופי שבוע. אך לפני הכל - הם בנו בית מקסים מעץ, שקראו לו בהתחלה "בית תה", באתר בו עמד הישוב משואות יצחק בתש"ח, בין עצי היער, מול הנוף המרהיב הנצפה למרגלות גוש עציון. הקסם של הישיבה במקום עושה חצי עבודה, וכל שנותר לאנשי גוונא הוא לא לאכזב עם האוכל.
בחוות משואות יצחק הישנה. לפני הכניסה לישוב בת עין פנו ימינה לפי השילוט ל"גוונא"
ארוחת בוקר זוגית "שביל עיזים" - 126 ₪
בשביל ללמוד איך להגשים חלומות
24:00-9:00, יום שישי 14:00-9:00, מוצ"ש - משעה אחרי צאת שבת
נפתח אולם שמחות חדש ובו 300 מקומות!
מהדריןאיפה? טלפון אתר האינטרנט
כמה זה עולה? בשביל מה? שעות העבודה מידע שימושי כשרות
והם לא מאכזבים. במסעדה אוכל חלבי ודגים, ושמעה יצא למרחוק. אוריה, השף, מעולם לא למד בצורה מסודרת אבל הוא "לומד כל הזמן במקום", לדברי בן. והוא עושה אוכל יצירתי וטעים. למשל לביבות פולנטה בקציפת יוגורט. או פנקייק ריבת חלב. בקיצור - מוכשר ומפתיע.
אין אצלם פשרות. יש חלום, מסמנים מטרה, והולכים עליה. ההקפדה על הפרטים והאיכות ניכרת בכל דבר: מגבינות הצאן המעולות שבאות משדה בר, עד לפכפוך המים בבריכה שלידנו. הכל בול.
ומה בעתיד? בן לא מפסיק לחלום. עכשיו הוא חולם להקים במקום מלון בוטיק ובוסתן. "אני רוצה להזדקן עם המזמרה ביד". ואנחנו מאמינים לו. בינתיים הוא רוצה לשמור על רמת מחירים סבירים, לא לרדת באיכות, ולהמשיך לארח שועי עולם ["רק את הנחמדים, כן?"].