לבד על הבר, העץ הבודד, מִבְשֶלֶת בירה, חוות ארץ האיילים
כשניסינו לדמיין מבשלת בירה, היו לנו בראש גברים עבי בשר וסמוקי לחיים, עמלים מעל דודים מהבילים.
כשהגענו ל"עץ הבודד", מבשלת הבירה בגוש עציון, התנפצה לנו התמונה הזאת לרסיסים. את הדלת פתחה סוזן לוין, אישה דתיה ודקת גיזרה, ילידת ארה"ב. היא הכניסה אותנו לקרוואן המצוחצח והציגה בפנינו את השותף שלה לעבודה, דוד שייר, עולה מסקוטלנד.
מסתבר שזאת לא הפעם הראשונה שאנשים מופתעים כשהם מגיעים הנה. "מה אכפת לי", אומרת סוזן, "בירה זה מה שאני אוהבת לעשות." זה לא הדיסוננס היחיד: מבשלת הבירה ניצבת בלב יער ארץ האיילים הפסטורלי, מקום כל כך שונה מהסטריאוטיפ של "השטחים". ההתנגשות הזאת, והבירה הקרה, גורמות לאנשים להתחיל לשאול ולשמוע, על גוש עציון, על ההתיישבות, על ההסטוריה ועל הקשר לאדמה. וזה מה שהכי כיף לסוזן.
איפה ביער של חוות ארץ האיילים, הכניסה מול קיבוץ כפר עציון. סעו לפי השילוט לחווה, המבשלה בקרוואן מול הכניסה מצד ימין
054-2345439 או050-5306036
עברית / אנגלית [במבטא אמריקאי או סקוטי, לבחירתכם]
הסיור - בחינם, הבירה 15 ₪ לבקבוק
בירה טעימה גם למי שחושב שבירה זה מגעיל חוץ מזה - זה משהו לא שגרתי לעשות עם המשפחה
יש
בתיאום
מהדריןאיפה? טלפון אתר האינטרנט
שפות כמה זה עולה? בשביל מה? גישה לנכים שעות העבודה כשרות
"כשעלינו לארץ היו חסרים לנו שני דברים: יום ראשון, שהוא יום חופשי, ובירה ששווה לשתות. בקשר ליום ראשון אין הרבה מה שאנחנו יכולים לעשות. אבל בקשר לבירה..." מסתבר ששתי המשפחות ייצרו בירה עוד בארצות מוצאן. כשהגיעו הכירו והחליטו להקים את המקום הזה, בו הם מנסים לייצר את הבירה הכי טובה בארץ, והם לא רחוקים מכך. את שמונת סוגי הבירות שהם מייצרים הם מוכרים בחנויות, בפאבים, מסעדות ולאירועים פרטיים. הבירה עשויה מחומרים טבעיים בלבד.
סוזן ודוד מזמינים את כולם להשתתף בהתרגשות. ניתן לסייר, לטעום, לקבל הסברים ולקחת חלק בייצור אמיתי של בירה! ייצור בירה, בניגוד ליין, הוא תהליך דינמי. אפשר לטעום ולהתערב בכל שלב של יצירת המשקה ולשנות אותו תוך כדי. מתחילים עם בחירת השעורה: אפשר לטעום ולבחור מבין 12 הסוגים בהם משתמשים כאן בשביל ליצור את הטעם הרצוי. מהשעורה ממצים בעיקר את הסוכר. מבשלים אותה במים בסיר גדול ונוצרת דיסה. הילדים יכולים לטעום בשלב הזה. זה הזמן להרגיע [או להדאיג, אם אתה ילד] אין סיכוי שילדים יטעמו אלכוהול. הטעימות לילדים נעשות עד שלב התסיסה.
מסננים את הדיסה ומוסיפים לנוזל כְּשוּת. כשות זה צמח ירוק ומר רצח. תטעמו אם אתם לא מאמינים. אז מגיע שלב הקירור. למה? כי עכשיו מוסיפים שמרי בירה ואם יהיה להם חם מידי הם ימותו וחבל. אחרי שנוספו השמרים, מתסיסים את הנוזל במשך שבועיים עד חודשיים. מבקבקים ומחכים בערך חודש עד שהבירה מוכנה. במקום תוכלו למצוא בקבוקים של 330 מ"ל, בטעמים וחוזקים שונים.