שרון שומרון, גת שומרון יקב בוטיק, קרני שומרון
אביגדור שרון אוהב יין. אז הוא התחיל להכין אותו בבית. ליאור נחום, שכן של אביגדור, גם אוהב יין וגם הוא הכין אותו בבית. יום אחד גילו השכנים שלשניהם תחביב משותף ושאולי כדאי לאחד כוחות. כך קם יקב גת שומרון. זהו יקב קטן ואיכותי, החצוב בסלע מתחת לביתו של שרון, המייצר 8,000 בקבוקים בשנה וזוכה במדליות על ימין ועל שמאל.
"זה העיסוק העיקרי שלנו, אבל לא הפרנסה העיקרית", מצהיר אביגדור בעודו מוזג לנו יין [אנחנו יודעים מה אתם שואלים את עצמכם כבר מתחילת הכתבה, אם יש לו שפם. אז כן, ברור. קוראים לו אביגדור. נמשיך]. לעיסוק הזה יש גם פן אידיאולוגי. "אנחנו רוצים להביא כמה שיותר אנשים לשומרון. דרך היין הם יראו שאנחנו כמותם, אנשים נורמלים שאוהבים את החיים הטובים". נשמע כמו רעיון לספר.
בקרני שומרון. הכנסו בשער הראשי, פנו בכיכר שמאלה, בכיכר הבאה ימינה, בכיכר הבאה המשיכו ישר. פנו שמאלה אחרי המכולת והדואר. עצרו ליד שלט ה"אין כניסה". היקב בפינה
050-7264855
פרימיום ספיישל ריזרב 140 ₪ - 150 ₪. ריזרב 80 ₪ - 120 ₪, מתוקים 50 ₪
בגלל ה-ice wine
בתיאום
מהדריןאיפה? טלפון דואר אלקטרוני
כמה זה עולה? בשביל מה? שעות העבודה כשרות
את הענבים הם קונים בעיקר מהשומרון, ומשקיעים בהם המון זמן והמון אהבה. את היין הם מיישנים לפחות שנה וחצי, ואת המוזה הם שואבים מהשטח. "באמצע היישוב שלנו יש גם גת וגם יקב בני אלפיים שנה. אפילו ירמיהו אמר "עוד תטעי כרמים בהרי השומרון" והוא צדק. יש כאן טרואר מעולה, שמפיק ענבי יין מצויינים".
בגת שומרון מייצרים שלוש סדרות יין: סדרת פרימיום ספיישל ריזרב, סדרת הריזרב וסדרה של יינות מתוקים. ומה פתאום יינות מתוקים? אז ככה: את היינות המתוקים בדרך כלל מיצרים מענבים פארש. כאן מיצרים יין אדום מתוק ויין לבן מתוק מזני עלית. הפתעה.
ואם כבר במתוק עסקנו - גולת הכותרת של היקב היא ה-ice wine, יין-קרח. זהו יין לבן, עשיר וסמיך. הוא נוצר בטעות: בכרמים באירופה קפאו הענבים בכרם לפני שנבצרו. הם נשארו קפואים עד פברואר ורמת הסוכר בהם עלתה ועלתה. הגויים, במקום לזרוק אותם, ניסו להפוך אותם ליין בכל זאת, ויצא אדיר. כאן, בשומרון, אין הרבה סיכוי שהגפנים יקפאו אפילו למשך שעתיים, אז פשוט מקפיאים את הענבים בפריזר. מגישים קפוא. מאד מתוק, מאד מרשים כיין קינוח.
הבאים בשערי היקב יזכו לסיור חינם [תוך ציפיה שתקנו בקבוק או שניים]. אביגדור מצהיר על עצמו שהוא "מומחה בסיורי ילדים". הוא יסביר לפעוטות איך הופכים ענבים ליין. ליד היקב יש מצפור הצופה לואדי, ואפשר לפתוח שם שולחן ולשלב יין מגת שומרון עם גבינות צאן מגבעת אלמתן הסמוכה לחוויה טעימה במיוחד. אביגדור יסדר. עוד שיתוף פעולה חמוד בין היקב והמחלבה באלמתן הוא מיחזור: העיזים של יאירה ויואי מקבלות את השאריות של הענבים מהיקב. ואז הן קופצות ורוקדות ושמחות במיוחד.