חנה עגיב המתוקה גרה בישוב חמדת. זה לא כאן. אפילו קצת רחוק. היא קונדיטורית בחסד אבל מכינה גם מרקים, קישים, דגים ודברים טעימים אחרים. הכל אצלה מוקפד, אסתטי ובלי פשרות. את נושא ה"בלי פשרות" היא מדגישה שוב ושוב. בלי פשרות במרכיבים, בתשומת הלב, בהגשה, בעיצוב.
קבוצה הבאה ליקב ומזמינה ארוחה חלב..
גבעת ינוח – הוא מאחז קטן הנמצא לא הרחק מהישוב איתמר. במקום חיות רק שבעה משפחות. למרות מספר התושבים בלא גדול, המקום מעניין מאד. כל תושבי המאחז עלו ממדינות ברית המועצות לשעבר. אחד ממייסדיו הוא המהנדס אלכסנדר גימבורג, העובד באוניברסיטת יהודה ושומרון באיראל. זמן מה אלכסנדר חי בגבעה זו לבדו, ורק לאחר ..
השנים הראשונות היו קשות. מאות פיגועים ונסיונות פיגועים הבהירו לליבני שהוא ושדהו אינם רצויים כאן, בפאתי הכפר הערבי בני נעים. כיום אמצעי האבטחה שופרו והשכנים כנראה הבינו שקשה להפחיד את מנחם. הוא כאן והוא מתכוון להשאר.
בין בקבוק תבערה לצמיג בוער נוצר כאן משהו אחר, שלשמו התכנסנו: היין. הענבים מזן..
דמיינו חווה חקלאית. אחת מהסרטים, עם כל הקסם שאפשר. לכו עם הדמיון עד הסוף. רועים פרועי שיער. רוכבי סוסים דוהרים בשטח. צאן במרעה. לולי חופש. הגעתם לגבעות עולם.
בשנת 1996 הקים אברי רן, אחד מאבות אבותינו, את החווה שלו, וכעבור זמן לא רב היא הפכה לסיפור הצלחה. בניגוד למאחזים אחרים ..
900 מטר מעל פני הים נטועים כרמיו של יקב פסגות. 80,000 בקבוקים מייצר היקב הזה, ורובם ליצוא. חלק מהחביות מאוכסנות מתחת לרצפת זכוכית בקומת המרתף המוארת של המבנה המיוחד והמקסים של מרכז המבקרים של בנימין. חביות נוספות הוטמנו במערה עתיקה מתקופת בית שני, שנתגלתה בלב כרמי היין בישוב פסגות. שם החלה דרכו ש..
"זה העיסוק העיקרי שלנו, אבל לא הפרנסה העיקרית", מצהיר אביגדור בעודו מוזג לנו יין [אנחנו יודעים מה אתם שואלים את עצמכם כבר מתחילת הכתבה, אם יש לו שפם. אז כן, ברור. קוראים לו אביגדור. נמשיך]. לעיסוק הזה יש גם פן אידיאולוגי. "אנחנו רוצים להביא כמה שיותר אנשים לשומרון. דרך היין הם יראו שאנחנו כמותם, ..
פעם זה היה אוהל שבנה ועיצב דני, המושבניק המסוקס ובעל המקום. האוהל הזה היה המקום הרומנטי ביותר בארץ לפי עיתון "לאישה" [שהוא תנ"ך מבחינתנו]. לפני שלוש שנים קצר חשמלי שרף עד היסוד את מפעל חייו של דני. הוא בנה אותו שוב. הפעם מבנה יציב שלא נשרף בקלות, שעדיין משמר בפינות משהו מאווירת האוהל המקורי. והאו..
ב-1998, כשהקים את היקב, היה זה אחד היקבים הראשונים על ההר. היום פריחת היקבים באיזור היא כבר עובדה מוגמרת והפרסים שהם גורפים בתחרויות בארץ ובעולם היא הוכחה לטיבם. את היינות של ניר אפשר למצוא במסעדות גורמה בתל אביב, אצל ניר צוק בקורדיליה, אצל רושפלד, ואצל רבים וטובים ששמים את הפוליטיקה בצד כי..
אריאל בן שיטרית הוא יהודי פשוט. פשוט מהמם. הוא לא מתחכם בשום נושא ובטח לא בכל הנוגע לכרם שלו. כאן הוא מקפיד על מצוות התלויות בארץ בלי שטיקים וטריקים, על חקלאות אורגנית ועל עבודה עברית ע"י תושבי האזור. איש עקרונות.
הוא מאמין שהגמול מגיע אחד לאחד. כמו שנאמר בקרי..
מאחז שהפך לישוב כפרי אסתטי ומטופח, בניה פרטית מקסימה ומוקפדת פזורה ברחבי הגבעה [בניגוד לישובים רבים בהם הבניה רוויה וצפופה], חקלאות יהודית מעוררת השראה, ונוף מהמם. הגבעה ממוקמת בלב גוש שילה-עלי, והדרך אליה יוצאת מצומת שילה [המסוכנת, פנו בזהירות] ועולה על גבי שלוחה ארוכה עמוסת כרמי יין ומטעי זיתים..
היקב הציב לו למטרה להוציא את יינותיו רק לאחר 3 שנים, כך שהיין מתבגר בחביות במרתף היקב כ-21 עד 22 חודשים ולאחר מכן לפחות עוד שנה בבקבוק. כיום היקב עומד על ייצור 12,000 בקבוקים בשנה. היינות נמכרים בארץ ומיוצאים למדינות נוספות בעולם ביניהן ארה"ב, בלגיה, אוסטרליה וקנדה.
את היינות של "טורא" תוכלו ..
כשהיה עמיחי אריאל מורה צעיר לתנ"ך, ישבו מולו בשיעור תלמידי כיתה ט' של הישיבה התיכונית קרית ארבע. הכיתה שכנה אז בקרוואן קטן, סמוך לגדר הישוב. מתוך דפי ספר התורה ניבטו אל המורה ותלמידיו נופי הארץ ומצוותיה. בני ישראל נצטוו להיכנס לארץ ולעבד את האדמה. לנטוע עץ פרי, להביא מביכוריו ולעשר את מעשרותיו, ל..