מדריכנו הנאמן חזקי בצלאל ואשתו הקימו לאחרונה בית בד תיירותי בשילוב עם בית קפה. סוף סוף מישהו חשב על הרעיון המגניב: בעונת המסיק, בסוף הסתיו, כשמובאים הזיתים לכבישה, ניתן להביט דרך קיר זכוכית המפריד בין בית הקפה לבית הבד ולצפות בתהליך ייצור השמן. מסתבר שמתקן בית הבד הזה הוא הקטן מסוגו בארץ ויובא במ..
בית הבד התחיל את פעילותו בישוב אחיה, וכיום הוא פועל באיזור התעשיה של הישוב שילה הסמוך. לפני שתכנסו למפעל לקנות בקבוק שמן זית אתם מוזמנים לקפוץ לשטח, לישוב אחיה. גבעת אחיה היא הראשונה בשרשרת הגבעות הפרושה מזרחית לישוב שבות רחל. שם תהנו מנוף פראי ומרשים של אלפי עצים ההולכים וכובשים את השממה. ..
דידי עמוסי מייצר שמן זית מעולה, מעקצץ, חריף קצת ומלא טעמים. הוא מגדל הרבה זנים ומייצר שמן מערבוב של כל הזנים יחד. השנה הפריד זן אחד, את הפיקואל המשובח, שממנו יצר שמן מיוחד. "שמן זית חייב להיות חריף בהתחלה", מסביר דידי, "החריפות מתנדפת תוך שניה. אם הוא לא חריף תבדקו, אולי זה לא באמת שמן זית,..
כל יום שישי יורד אהרון עם אביו הגאה לכרם הזיתים ["אומרים כרם, לא מטע" מסבירה דפנה, אם המשפחה] והם עובדים את האדמה. כמו שצריך. פעם בשנה מגיעה מכונה שקוראים לה "מנערת" לכרם ו"עושה פרקינסון לעצים", כדברי דפנה. הזיתים נושרים ועוברים לכבישה במשק אחיה שבישוב שילה &nbs..