טוב שמן בַּד-בְּבַד בית בד ובית קפה, חרשה
מדריכנו הנאמן חזקי בצלאל ואשתו הקימו לאחרונה בית בד תיירותי בשילוב עם בית קפה.
מדריכנו הנאמן חזקי בצלאל ואשתו הקימו לאחרונה בית בד תיירותי בשילוב עם בית קפה. סוף סוף מישהו חשב על הרעיון המגניב: בעונת המסיק, בסוף הסתיו, כשמובאים הזיתים לכבישה, ניתן להביט דרך קיר זכוכית המפריד בין בית הקפה לבית הבד ולצפות בתהליך ייצור השמן. מסתבר שמתקן בית הבד הזה הוא הקטן מסוגו בארץ ויובא במיוחד מאיטליה.
ליד הישוב חרשה. פנו מכביש הגישה לחרשה שמאלה [100 מטר מהצומת] ושוב שמאלה מאחורי הבית האדום. יש שילוט
בית הקפה, ענת: 050-4409340. בית הבד, יהודית: 052-4643481
ארוחת בוקר 40 ₪, קפה הפוך ומאפה 21 ₪
אם הרגע טיילתם בגבעת היקבים [בורות גבעון], זה מגניב לראות איך ייצרו שמן אז, ואיך מייצרים אותו היום, בדיוק באותו מקום
עונת המסיק: סוף סתיו - תחילת חורף.
מדרגה אחת בכניסה
בית קפה ופעילויות: בכל השנה בימי שישי, 9:00 עד שעתיים לפני כניסת השבת הקדושה. בשאר השבוע לקבוצות בתיאום מראש
רבנותאיפה? טלפון כמה זה עולה? בשביל מה? מתי? גישה לנכים שעות העבודה כשרות
בית הבד פתוח בעונת המסיק כמעט מדי יום. הזיתים נמסקים בשעות הבוקר במטעים הסמוכים ומובאים לבית הבד בשעות הצהריים. אם אתם באים במיוחד בשביל לראות איך מייצרים שמן - תתקשרו לוודא שעובדים ושפתוח. הכניסה חופשית, מכירת שמן במקום. אפשרות להזמנת פעילות הכוללת סיור, מסיק עצמי של זיתים וארוחה חלבית [בתיאום מראש]. מתאים למשפחות ולקבוצות קטנות. פעילות בת כשעתיים וחצי הכוללת מסיק עצמי והכנת שמן זית, סיור בעתיקות "גבעת היקבים" והסברים בבית הבד תעלה 380 ₪, והיא כוללת גם שני בקבוקי ליטר שמן זית למזכרת.
אז הנה הדיל, תרשמו ביומן: ביום נעים של תחילת חורף אתם יוצאים מאיזור המרכז עם הילדים או הנכדים בשעת בוקר, מוסקים זיתים בלי ללכת מכות עם אף אחד, מקבלים סיור מודרך ונהיים חכמים יותר, שולחים את הילדים למעוך זיתים בזמן שאתם שותים קפה ומסתכלים עליהם דרך הויטרינה, וחוזרים הביתה בצהריים עם שמן זית הכי טרי שיש. הילדים ידברו ארכיאולוגית שוטפת ואתם קולינרית מדוברת.