הם עברו להתגורר בברזיל, שם למד דוד בבית ספר לצורפות. בסטודיו בסן פאולו, שפע אבני החן של המקום והציורים של מעיין נתנו לו השראה ליצור תכשיטים מיוחדים. ואז כמובן הם חזרו בתשובה ועלו לארץ. רכבת הרים. כחלק מתהליך החזרה בתשובה של דוד והגיור של מעיין הם התמקצעו ביודאיקה בירושלים: דוד התמחה בפיליגרן תימנ..
יהודה, יליד ירושלים ודור שביעי בארץ ישראל, צורף בביתו חפצי יודאיקה בכסף. הוא יוצר את אמנותו המדוייקת, המקסימה, בהשראת דגמים עתיקים ובתוספת רעיונות מבריקים אישיים. העבודות שלו ייחודיות ומרגשות. ביניהן ניתן למצוא גביעים, חנוכיות, מגדלי בשמים, מזוזות ועוד. אוהבי כלי הכסף והיודאיקה, מהדרין במצוות ומש..
אם תזרקו אבן בתקוע (היפוטתית. אין בכתוב המלצה לזרוק אבנים בתקוע או בכל מקום אחר) תפגעו באומן ובשני מטפלים הוליסטים. אלא אם כן תקומו מוקדם לזרוק אבן (היפוטטית), נניח בשמונה-תשע בבוקר, ואז אין איש ברחובות. כולם ישנים. או חולבים משהו. תקוע.
ריבוי האומנים בתקוע גרם לבלה לוין לפתוח בקומ..
ריחן הוא ישוב קהילתי, המונה 60 משפחות, בלב יער מקסים. האוירה גרמה להרבה אמנים להעתיק את מקום מגוריהם לכאן. למשל, נוי בודנר. נוי היתה גמולוגית, כלומר מעריכת יהלומים ואבנים טובות. נכון, יש הרבה נשים שמעריכות יהלומים. אבל נוי ממש הפכה את זה למקצוע. היא היתה תל אביבית בכל ליבה ועבדה בבורסה ליהלומים ב..
לאה ומאיה – שתי אומניות, "עולות עם וותק", שסירבו לוותר על חלומן. בעת האחרונה הן חולקות את שמחת היצירה עם נשים אחרות.
מאיה רוזנברג – תכשיטנית שלמדה בבצלאל, יוצרת תכשיטים מיוחדים במינם עבודת יד. בסטודיו שלה ניתן לראות עגילים, צמידים ושרשראות בסגנון אתני. בעבודותיה מאיה משתמשת בחוט אחיד, חרוזים,..
בלה לוין, תושבת היישוב תקוע, מעצבת תכשיטים מדהימים ממגוון חומרים. הסטודיו שלה ממוקם בביתה שביישוב. לפני מספר שנים בלה פתחה את גלרית "ורניסאז'", הנמצאת גם כן בביתה. בגלריה תמצאו את העבודות של ציירים ובעלי המלאכה של תקוע. שם ניתן גם לרכוש את הפרטים המוצגים.
..
האמנית מיכל שבות היא מראשונות המתיישבים בשומרון, ממייסדי אלון מורה וקדומים. היא למדה במכללת שנקר עיצוב טקסטיל, עסקה בציור ובאמנות האמייל. כיום מתמחה בצורפות, עיצוב וייצור תכשיטים בהשראה הסטורית ארץ ישראלית. התכשיטים שלה עשויים מכסף ומעוטרים בזהב ואבני חן. בסטודיו מגוון של תכשיטים: קולקציה של תכשי..
במרכז הישוב כפר אדומים קיים "בנין למלאכות נקיות". ניתן לבקר בבתי המלאכה בתיאום מראש. בכדי להגיע הכנסו לכפר אדומים ופנו שמאלה בכיכר, הבניין משמאלכם.
[1] חוויאר נוכימוביץ', צורף.
[2] רפי לנדאו, צורף יודאיקה.
..